Implementatie huisstijl U-OV 2020

Implementatie huisstijl U-OV 2020

Halteborden

In de regio Utrecht zijn diverse soorten halteborden te vinden waar U-OV de hoofdvervoerder is. De borden zijn uitgevoerd conform het RVV1994.

Doorkomsttabellen

De doorkomsttabellen zijn uitgevoerd in de lijnkleuren van de desbetreffende lijn.

Informatiepanelen bij haltes

De informatiepanelen bij de tramhaltes zijn na de ingebruikname van lijn 22 aangepast aan de nieuwe huisstijl. Ook de panelen op de routes van de lijnen 20 en 21 zijn aangepast om de tramhaltes een generieke uitstraling te geven.

Informatiepanelen op Utrecht CS

Voor de informatiekasten op Utrecht CS zijn meerdere posters ontworpen. Voor de posters met vertrektijden zijn aparte doorkomsttabellen ontworpen.

Informatiepanelen op knooppunten

Op knooppunten zijn informatiepanelen te vinden die op elke locatie hetzelfde stramien volgen.

Informatie bij tramstremmingen

Ontwerp van omgevingsplattegronden van alle tramhaltes, met daarop de locatie van en looproute naar de vervangende bushalte wanneer de tram niet rijdt.

Daarnaast is er ook een algemeen informatiekaartje opgemaakt met de alternatieve reismogelijkheden. Deze middelen zijn geïntegreerd in de generieke panelen die bij de tramhaltes te vinden zijn.

Informatie bij geplande stremmingen

Opmaak van de basisvormgeving bij geplande stremmingen.

Lijnfolders

In de regio Utrecht geeft U-OV lijnfolders uit. Qua opmaak volgen deze de lijnkleur van de desbetreffende lijn. Voor de routeinformatie in deze folders zijn in eigen beheer kaarten ontwikkeld.

Halteplattegronden

Haltes met meerdere instapplekken zijn veelal voorzien van een schematische (op o.a. busstations) of een geografische plattegrond.

Omgevingsplattegronden

Realisatie van aangepaste omgevingsplattegronden, waar nodig aangevuld met (meertalige) extra informatie.

U-link

Opmaak van de schematische lijnennetkaart van het U-linknetwerk. Deze kaart is geplaatst op alle haltes waar een van deze lijnen stopt.

U-flex

Voor het nieuwe vervoerconcept U-flex zijn diverse informatiemiddelen, waaronder het kaartmateriaal, ontwikkeld.

Informatieschermen in de bus

Op de schermen in de bus is dynamische reisinformatie te zien. De vormgeving hiervan is opgemaakt in de diverse lijnkleuren die gebruikt worden.

Mededelingen in de bus

Naast actuele reisinformatie kunnen ook andere boodschappen op de schermen getoond worden. Het kan gaan om aankondigingen van werkzaamheden, een nieuwe dienstregeling, een staking of een algemene boodschap.

Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht rijden er speciale nachtlijnen naar bestemmingen in de regio. Posters, promotiemiddelen en netplannen zijn hiervoor speciaal opgemaakt.

P+R Utrecht

Ontwerp en opmaak van diverse middelen op P+R-locaties rondom de kaartautomaten van U-OV.

Stickers in voertuigen

De huisstijl van U-OV is ook doorgevoerd in de ontwerpen van de stickers in de bus.